Informacja prasowa4 stycznia 2017Kulinarna podróż po Sri LanceJedzenie jest bardzo ważną częścią kultury Lankijczyków. Aby lepiej poczuć smak potraw, większość dań jedzą rękoma. Najpopularniejszą potrawą jest tam ry
Malbork kojarzy się Polakowi z zakonem Najświętszej Maryi Panny. Przy czym na drodze skojarzeń Polacy mówią Krzyżacy, i mimo upływu lat, z rozrzewnieniem wspominają wiktorię grunwaldzką. Nie są te wyobrażenia zostawione
Himalaje. W poszukiwaniu joginówNina BudziszewskaPREMIERA 12 listopadaFilozofia gór, filozofia życiaOpowieść o dwóch podróżach w indyjskie Himalaje, gdzie biją źródła jogi – filozofii życia, którą praktykują d
Czy się to komuś podoba, czy nie Walentynki na dobre wpisały się w naszą rzeczywistość. Â I bardzo dobrze! Dzień św. Walentego to doskonała okazja, żeby obdarować ukochaną osobę niecodziennym prezentem. Ponieważ na wym
Nawet w lutym pośród urlopowiczów spotkać można nie tylko fanów białego szaleństwa, ale także tych, którzy zdecydowanie bardziej cenią sobie wyższe temperatury. Spora część turystów wybierze „wakacje pod palmą
Kraków, 30 lipca 2019 r. Informacja prasowaWakacyjna etykieta – jak robić to dobrze?Opowieści o kiełbasie i jajkach na twardo w pociągach wpisały się już w historię podróży na wakacje i wydawałoby się, że wszys
W ofercie polskich organizatorów znajdziemy niemal 400 wycieczek objazdowych po Europie. W nadchodzącym sezonie Lato 2013, na zwiedzanie autokarem wybrać się możemy nie tylko do Francji, Włoch, czy krajów dawnego Związku Radzie
Informacja prasowaPoznań, 25 czerwca 2018 r.Wakacje to przede wszystkim czas odpoczynku lub dalekich podróży. Większość z nas będąc w nowym miejscu kupuje lokalne, nieznane dotąd rzeczy. Dla smakoszy herbat to świetna okazj
Już od kilku dni wielbiciele orientalnych podróży i dobrej lektury mogą znaleźć się w posiadaniu książki autorstwa Anny Jaklewicz „Niebo w kolorze indygo. Chiny z dala od wielkiego miasta”. Publikacja przenosi c
Azjatyckie smaki najczęściej przenikają do naszego codziennego menu pod postacią dań kuchni fusion. Główną jej zasadą jest komponowanie ze sobą smaków i technik kulinarnych z najbardziej egzotycznych krańców świata, co po